Palletstellingen

Palletstellingen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 134

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 134

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Palletstellingen van Magazijn.nl

Palletstellingen kopen

Palletstellingen in alle soorten en maten. Palletstellingen van magazijn.nl zijn verkrijgbaar van diverse merken en in diverse uitvoeringen. Configureer ze zelf of vraag magazijn.nl om snel en vrijblijvend een offerte voor je te maken. Magazijn.nl levert nieuwe palletstellingen en gebruikte palletstellingen snel en uit voorraad. Regelmatig kopen we ook grote partijen gebruikte stellingen op. Informeer bij ons voor de passende inrichting van je magazijn.

Palletstellingen zijn een bedrijfsmiddel volgens de ARBO-wetgeving. Vaak worden ze gebruikt om zware pallets op te slaan. Dat maakt dat ze op de juiste manier geconfigureerd moeten zijn en geschikt moeten zijn voor de lasten die je er in plaatst. Stel maar eens voor dat je pallets van 500 kg hebt. In een simpele basisstelling van 6 meter hoog kun je al snel 15 pallets kwijt. Dat betekent dat 1 palletstelling al 7.5 ton aan gewicht bevat. Reden genoeg om te kiezen voor een betrouwbare leveracier die weet welke palletstellingen het beste passen in jouw situatie.

Eenvoudig palletstellingen kiezen

Er zijn tientallen producenten met per producent honderden mogelijke configuraties. Hoe vind je daarin de passende oplossing? Dat kan alleen door alle aspecten mee te nemen in je keuze. Een palletstelling alleen kiezen op basis van het gewicht per pallet dat je hebt? Dat kan, maar maakt het plaatje niet compleet. 

Wist je bijvoorbeeld dat de vakhoogte van je palletstelling van invloed is op het draagvermogen? Hoe hoger je vakken, hoe lager de kracht van de stelling!

Eenvoudig een palletstelling kopen is dus maar relatief. Ook voor de kleinste palletstelling moet je een aantal basisregels in acht nemen. 

Bij alle palletstellingen die we aanbieden hebben we zoveel mogelijk informatie vermeld:

 • De hoogte van de stelling
 • De breedte van het frame
 • Het draagvermogen van het frame
 • De vakhoogtes waarbij het draagvermogen van het frame gegarandeerd is
 • Het draagvermogen van de liggers
 • Het maximale palletgewicht
 • Het gemiddelde palletgewicht
 • De afmetingen van de liggers
 • De normering waar mee gerekend is.

De samenhang tussen die verschillende waardes leggen we je duidelijk uit in ons blog. 

Achtergrondartikelen

Invloed van vakhoogte op het draagvermogen van palletstellingen
Palletstellingen en het Bouwbesluit 2012, hoe zit het nou?
Palletstellingen en het Arbeidsomstandighedenbesluit: Keuren is verplicht
Palletstellingen en de Eurocodes: De moeder van alle normeringen
Het Normenwoud voor nieuwe palletstellingen valt reuze mee - Je hebt slechts 2 keuzes

 


Palletstellingen en normeringen

Magazijnstellingen die aan de vloer worden vastgemaakt, zoals palletstellingen, vallen in Nederland onder het regime van het bouwbesluit als een ‘bouwwerk, niet zijnde een gebouw’. Daarmee is Nederland een uitzondering binnen Europa en gelden voor Nederland strengere veiligheidsfactoren waar een leverancier mee moet rekenen.

Eenvoudige manier om conformiteit aan te tonen

U als gebruiker vraagt natuurlijk aan een leverancier of zijn aanbieding volledig voldoet aan het bouwbesluit. De eenvoudigste manier om dit te kunnen bevestigen is, onder andere, als leverancier te verklaren dat de inrichting voldoet aan de Europese Norm NEN-EN 15512 in combinatie met de specifiek voor Nederland geldende norm NEN 5056, en dit indien gewenst te onderbouwen.

Relevante veiligheidsfactoren

Met name van belang zijn de veiligheidsfactoren die gehanteerd zijn bij het doorrekenen van het draagvermogen van de stellingen die wij aangeboden hebben.

De veiligheidsfactor wordt bepaald door twee subfactoren:

 • De betrouwbaarheidsklasse cq. belastingsfactor RC
 • De gebruiksklasse

De in Nederland toe te passen veiligheidsfactor bij palletstellingen is het product van de belastingsfactor en de gebruiksklasse. 

Welke veiligheidsfactor gebruiken wij online voor palletstellingen

In Nederland is de veiligheidsfactor voor palletstellingen dus afhankelijk van het aantal personen in het magazijn, en het type magazijntruck dat wordt gebruikt. De waarde kan voor iedere eindgebruiker anders zijn, en wijkt ook af van de in Europa gebruikelijke waarden. In Europa wordt vaak een palletstelling doorgerekend met wat 'Euronorm' genoemd wordt. Dit is een veiligheidsfactor van 1,4. Het is de enige vaststaande factor. De Nederlandse factoren zijn als gezegd afhankelijk van de gebruiker. Om aansluiting te vinden bij andere aanbieders van palletstellingen vermelden we de draagvermogens van onze palletstellingen met genoemde Euronorm 1,4 als uitgangspunt. Mocht je een hogere veiligheidsfactor wensen, dan rekenen we e.e.a. natuurlijk graag even voor je om naar RC1, 2 of zelfs 3


Complete magazijninrichting

Als je voorgaande gelezen hebt, snap je dat warehouse-inrichting wat meer is dan alleen wat staanders en liggers. Een overgedimensioneerde palletstelling drijft de kosten op, een ondergedimensioneerde palletstelling brengt hogere risico's met zich mee. Mocht je twijfelen over de beste keuze, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag en vrijblijvend met het kiezen van de beste oplossing voor je warehouse en tekenen desgewenst de complete inrichting voor je.

 

 

 

 

 

Made by NAZZAU Copyright © 2020 Magazijn.nl