Hai Robotics haalt 200 miljoen dollar op, opent Nederlands kantoor en sluit samenwerking met Savoye

Hai Robotics haalt 200 miljoen dollar op, opent Nederlands kantoor en sluit samenwerking met Savoye

Hai Robotics, een Chinese startup voor magazijnrobotica die pioniert op het gebied van autonome case-handling robotica (ACR)-systemen, heeft aangekondigd dat het twee nieuwe doorlopende financieringsrondes heeft veiliggesteld, waarmee in totaal $ 200 miljoen wordt opgehaald om te investeren in het vergroten van haar assortiment robots met technologische upgrades, het uitbreiden van zijn wereldwijde operationele netwerken, het optimaliseren van zijn supply chain management en bedrijfsstructuur, evenals het aantrekken van nieuwe medewerkers. 

 

De financiering van de C-ronde werd geleid door 5Y Capital met deelname van Sequoia Capital China, Source Code Capital, VMS, Walden International en Scheme Capital. De D-ronde-financiering, de derde kapitaalinjectie voor het bedrijf in 2021, werd geleid door Capital Today met enkele bestaande investeerders, waaronder Sequoia Capital China, 5Y Capital, Source Code Capital, Legend Star en 01VC. Eerder in maart kondigde het bedrijf een B+-ronde van 15 miljoen dollar aan. Het snelle financieringstempo ziet Hai Robotics als een blijk van de waardering van de markt voor haar producten, en technologische innovatiekracht.

Unieke oplossing voor het handlen van bakken en dozen

Hai Robotics lanceerde 's werelds eerste ACR-systeem - HAIPICK™ in 2015. De HAIPICK™-robots kunnen bakken of dozen oppakken en plaatsen op legborden tot 5 tot 7 meter hoog en kunnen tot 8 ladingen dragen om orderpicklocaties van een continue aanvoer te voorzien. De robots van Hai navigeren eenvoudig tussen de legbordstellingen door.

De HAIPICK™-robot onderscheidt zich van vergelijkbare mobiele robots door de mogelijkheid om zowel dozen als individuele bakken te dragen en meerdere dozen in één beweging naar pickers of transportbanden te brengen. Het kan helpen magazijnautomatisering in slechts een week te realiseren, de opslagdichtheid met 80-130% te verhogen en de werkefficiëntie van het personeel 3-4 keer te verbeteren zo zegt de onderneming zelf.

Kantoor in Nederland en wereldwijde samenwerking met Savoye

Hai Robotics is opgericht in 2016, maar heeft in haar jonge bestaan een snelle groei doorgemaakt. De deze maand geopende  nieuwe productielocatie in China heeft inmiddels een output van meer dan 10.000 robots per jaar. Tevens maakte het bedrijf eveneens deze maand bekend dat ze niet alleen 200 miljoen dollar aan investeringen heeft ontvangen, maar tevens een wereldwijde samenwerking is aangegaan met de Franse System Integrator Savoye waardoor de wereldwijde expansie van de onderneming naar verwachting nog sneller vorm krijgt.

Tenslotte richtte het bedrijf haar eerste Europese onderneming op. In september werd Hai Robotics Europe BV ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel, met Capelle aan de IJssel als vestigingsplaats.

bronnen:

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van magazijninrichting?

Meld u dan aan voor onze periodieke nieuwsbrief vol aanbiedingen, achtergrondkennis en kennisquizjes.

 

 

 

 

 Gerelateerde producten

Made by NAZZAU Copyright © 2023 Magazijn.nl