Locus Robotics neemt Waypoint Robotics over

Locus Robotics neemt Waypoint Robotics over

Locus Robotics, de leider in autonome mobiele robots (AMR) voor fulfilmentmagazijnen, heeft maandag 20 september aangekondigd dat het Waypoint Robotics heeft overgenomen, een marktleider in industriële, autonome, omnidirectionele mobiele robots.

Sneller voldoen aan groeiende klantvraag

"Locus is de leider in de ontwikkeling van zeer productieve en innovatieve AMR-technologie die efficiënt inspeelt op de behoeften van onze klanten voor complete magazijnoptimalisatie", zegt Rick Faulk, CEO van Locus Robotics. "Omdat de orderafhandeling en het tekort aan arbeidskrachten over de hele wereld blijven groeien, zal de overname van Waypoint Robotics ons vermogen om in slechts maanden in plaats van jaren aan deze wereldwijde behoeften te voldoen, versnellen, waardoor we de digitale transformatie van het magazijn kunnen stimuleren."

De overname verbreedt de Locus-productlijn van krachtige AMR-oplossingen die zich richten op use-cases van e-commerce, case-picking en pallet-picking tot scenario's die grotere, zwaardere belastingen en uitvoeringsvarianten vereisen.

"Waypoint deelt de passie van Locus voor technologische excellentie", zegt Jason Walker, CEO van Waypoint Robotics. "We zijn verheugd om bij te dragen aan de uitbreiding van de Locus-productfamilie om een ​​breder scala aan oplossingen te leveren, evenals toegang tot nieuwe marktsegmenten."

Vector en MAV3K speerpunten van Waypoint

De innovatieve Vector en MAV3K van Waypoint zijn industriële, flexibele mobiele robotplatforms met omnidirectionele mobiliteit en kunnen worden uitgerust met een breed scala aan modules en hulpstukken, waardoor ze veelzijdig en schaalbaar zijn voor een groot aantal toepassingen. Ze zijn interoperabel met andere robots en kunnen gemakkelijk communiceren met machines en IoT-apparaten in een faciliteit.

DHL koopt 2000 cobots bij Locus

DHL, 's werelds grootste logistieke bedrijf met meer dan 1.400 magazijnen en kantoren in meer dan 55 landen en gebieden, had onlangs een overeenkomst voor 2.000 bots getekend met Locus als onderdeel van haar investeringen om de supply chain-processen te digitaliseren.

"DHL Supply Chain en Locus Robotics hebben een productieve samenwerking tot stand gebracht op basis van een zeer succesvolle integratie van de autonome mobiele robotoplossing van Locus in de preocessen van onze klanten, en we waarderen de nadruk die ze hebben gelegd op het luisteren naar onze behoeften", aldus Sally Miller, CIO, DHL Supply Chain Noord-Amerika. “Deze overname, die een grotere, zwaardere autonome robotcapaciteit aan hun portfolio toevoegt, is een goede weerspiegeling van hoe ze blijven inspelen op de wensen van hun klanten. Ik geloof dat het veelbelovende nieuwe kansen in ons partnerschap zal openen, de voortdurende inspanningen van DHL zal ondersteunen om technologieën in te zetten die de toeleveringsketens van onze klanten verbeteren, en zal bijdragen aan de voortdurende vooruitgang van een concurrerende roboticamarkt.”

Lees het volledige bericht op Locusrobotics.com

Achtergrondinformatie 

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van magazijninrichting?

Meld u dan aan voor onze periodieke nieuwsbrief vol aanbiedingen, achtergrondkennis en kennisquizjes.

 Gerelateerde producten

Made by NAZZAU Copyright © 2023 Magazijn.nl