Jungheinrich boekt sterke winst- en omzetstijging in eerste helft 2021

Jungheinrich boekt sterke winst- en omzetstijging in eerste helft 2021

Jungheinrich heeft een succesvol eerste halfjaar achter de rug. De onderneming realiseerde een omzet van 1,99 miljard euro, wat een groei van 10,4% betekende ten opzichte van het eerste halfjaar van 2020. Opvallender nog is de groei van de orderportefeuille, die voor het lopende halfjaar goed nieuws betekende: Jungheinrich kreeg voor 2,4 miljard euro aan nieuwe opdrachten binnen, wat overeenkomt met een stijging van liefst 50,8%. De nettowinst steeg in dezelfde periode met 101,3% naar 81,8 miljoen euro.

Vorig jaar presenteerde het bedrijf de strategie 2025+. In deze strategie zet het bedrijf haar doelen uiteen voor de komende 5 jaar. Naast duurzaamheid en innovatiekracht, werden ook concrete winst- en omzetdoelen genoemd. In 2025 wil Jungheinrich een omzet van 5 miljard euro bereiken, deels door autonome groei, en deels door grote strategische overnames in groeiregio’s. De onderneming richt zich daarbij specifiek op de Europese, Amerikaanse en Chinese markt.

Bestuursvoorzitter Jungheinrich positief over de rest van het jaar

Lars Brzoska, Bestuursvoorzitter van Jungheinrich AG: “Zoals verwacht verliep de eerste helft van 2021 erg goed voor Jungheinrich. Dit komt vooral tot uiting in de sterke orderintake en we hebben ook onze winstgevendheid aanzienlijk kunnen verhogen. We blijven de coronapandemie succesvol managen. Dankzij ons effectieve supplychain management zijn de effecten van de momenteel wereldwijde gespannen supplychain situatie op onze onderneming tot een minimum beperkt. Tegelijkertijd voeren we consequent onze strategie 2025+ uit. Over de rest van het jaar zijn we positief."

Meer over Jungheinrich Strategie 2025+ (Duits)

De halfjaarcijfers 2021 van Jungheinrich (Duits)

 

 Made by NAZZAU Copyright © 2023 Magazijn.nl