DB Schenker investeert in Kroatische AMR ontwikkelaar

DB Schenker investeert in Kroatische AMR ontwikkelaar

Autonome Mobiele Robots vinden meer en meer hun weg in de warehouses. DB Schenker investeert ca. € 27 miljoen euro in het Kroatische Gideon Brothers dat zich specialiseert in Robotics en AI oplossingen. 

Deutsche Bahn Digital Ventures (DBDV) is de durfkapitaaltak van Deutsche Bahn, en sluit zich middels deze investering aan bij de Series-A investeerders onder leiding van Koch Disruptive Technologies.

Productonwikkeling en nieuwe kantoren in München en Boston 

De Serie A-investering zal de ontwikkeling en commercialisering van Gideon Brothers' AI & 3D vision-based autonome mobiele robots (AMR's) die horizontale en verticale material handling-activiteiten automatiseren, versnellen. Het bedrijf breidt ook zijn productie-, verkoop-, en marketingactiviteiten uit in de belangrijkste markten van de EU en de Verenigde Staten, door kantoren te openen in München, Duitsland en Boston, Massachusetts.

 

Gideon Brothers is gespecialiseerd in flexibele automatisering van horizontale en verticale goederenbehandelingsprocessen voor logistiek, productie, detailhandel en opslagbedrijven. Met de geavanceerde mobiele robots van het bedrijf en complete softwareoplossingen voor autonome binnen- en buitenactiviteiten, helpt Gideon Brothers bedrijven bij het oplossen van hun meest complexe supply chain-uitdagingen: toenemende klantverwachtingen, stijgende logistieke volumes en productvariabiliteit, een groeiende verscheidenheid aan distributiekanalen en personeelstekorten.

800 kg draagvermogen per AMR

De AMR's van Gideon zijn in staat lasten tot 800 kg te verplaatsen, waarmee ze zeer goed inzetbaar zijn in een breed werkveld. “De stijgende vraag naar slimme automatiseringsoplossingen bevestigt dat autonome robots een onmisbaar hulpmiddel zijn om duurzame groei te realiseren. We zijn verheugd om samen te werken met innovatieleiders die onze visie delen om nieuwe synergieën te creëren met de echte samenwerking tussen mensen en autonome robotvoertuigen, aangedreven door onze next-gen technologie”, aldus Matija Kopić, CEO van Gideon Brothers.

Bron: Warehousetotaal & Press Release Gideon Brothers

Op de hoogte blijven van alles wat we publiceren?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief vol achtergrondkennis, aanbiedingen en unieke producten.

 Made by NAZZAU Copyright © 2023 Magazijn.nl