Houten Vlonders

Houten Vlonders

Houten vlonders voor in palletstellingen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Open en gesloten houten stellingvlonders

Ieder warehouse kent de situatie dat er altijd materialen zijn die net niet lekker in de palletstelling passen. Soms omdat de pallets waarop de producten worden aangeleverd een afwijkend formaat hebben, en soms omdat er helemaal geen pallets beschikbaar zijn. 

Daarbij is het in het kader van veiligheid verplicht om bij onderdoorgangen door de palletstellingen in je magazijn, het eerste liggerniveau boven de onderdoorgang te beveiligen middels vlonders of gaasroosters. Magazijn.nl heeft een uitgebreid assortiment veiligheidsvoorzieningen waaronder stellingvlonders in alle soorten en maten.

Voor de meest voorkomende afmetingen stellingen bieden we de vlonders, die zijn geproduceerd uit vurenhout, online aan.

Waarom open vlonders in je palletstelling

Bij het bepalen van de ideale vlonder voor jouw stellingen zijn niet alleen de afmetingen van belang, maar spelen ook de omstandigheden in je warehouse een rol. Stel dat er sprinkler in, of boven, je stellingen is aangebracht dan kan het zijn dat de brandweer eisen stelt aan de uitvoering van je vlonders. Bijvoorbeeld dat deze 50% open moeten zijn. Ook hiervoor heeft Magazijn.nl de juiste oplossing, en kan je indien gewenst adviseren over de beste toepassing.

Klampen onder je vlonders

Klampen onder een houten vlonderHouten vlonders zijn aan de onderzijde voorzien van zogenaamde klampen in de breedterichting (evenwijdig aan je liggers). De klampen zijn natuurlijk noodzakelijk om de houten latten bij elkaar te houden en samen één gehele te vormen maar hebben ook nog een andere fucntie: Ze zorgen ervoor dat je stellingvlonder niet tussen de liggers vandaan kan schuiven. In de meest optimale situatie zorgen de klampen ervoor dat de legborden helemaal niet van voor naar achter kunnen schuiven. Je kunt je wellicht voorstellen dat het dan verschil maakt of de liggers van je stellingen een dikte van 40 of van 50 mm hebben, of wellicht nog wel meer. Aangezien een liggerdikte van 50 mm de meest voorkomende is, zijn de vlonders die we online te koop aanbieden geschikt voor die liggerdikte. Ook voor een liggerdikte van 40 mm zijn ze nog prima bruikbaar. Zijn je liggers echter dikker dan 50 mm of smaller dan 40 mm, neem dan even contact met ons op. We kunnen ieder type vlonder voor een aantrekkelijke prijs voor je maken als we exact weten wat je wensen zijn.

PEFC gecertificeerde vurenhouten vlonders

Een fabrikant mag zijn producten niet zomaar PEFC of FSC labellen. Ook niet als hij ze geproduceerd heeft uit FSC of PEFC hout. Aangezien de beide keurmerken terecht controle op de gehele certificeringsketen (Chain of Custody) wil houden dient een verwerker van gecertificeerd hout zelf ook een certificatieproces doorlopen te hebben voordat ze producten met een officieel keurmerk ter verkoop mag aanbieden. Onze leverancier is zo'n gecertificeerde producent. Indien gewenst kunnen wij u derhalve PEFC gecertificeerde vurenhouten vlonders leveren die u de garantie bieden dat het gebruikte hout op een duurzame manier gewonnen is uit duurzaam gemanagede bossen. 

Meer lezen overPEFC en de Chain of Custody 

 

 

 

 

 

 

Made by NAZZAU Copyright © 2023 Magazijn.nl