Voor je stellingen en goederen

Voor je stellingen en goederen

Stellingen veiliger maken

 

Iedereen kent de filmpjes op YouTube wel waar een heftruck of reachtruck tegen een stelling rijdt, en vervolgens alle stellingen als een kaartenhuis in elkaar zakken. Dat is een teken dat de stellingen verkeerd gedimensioneerd zijn bij aanschaf, of verkeerd gebruikt cq. te zwaar belast. Een dergelijke situatie is niet te voorkomen met een paar stijlbeschermers of framebeschermers. Wat je wél kunt doen met beschermers is het verminderen van de impact van een aanrijding op je frames. Hierdoor zal er minder schade optreden bij een aanrijding waardoor de levensduur van je stellingen verlengd wordt. Palletstellingen moeten ieder jaar gekeurd worden en schades moeten verholpen worden. Reken maar eens uit wat het kost om één frame van je palletstellingen te vervangen. Naast de materiaal- en montagekosten heb je ook nog het leegmaken van de secties en tijdelijke hinder bij je operationele werkzaamheden. Het vervangen van één frame kan qua totale kosten al snel in de duizenden euro's lopen. Investeren in bescherming is dus vooral een economische keuze.

Voor het beschermen van je frames hebben we meerdere producten beschikbaar van diverse fabrikanten. De verschillende kunststof stijlbeschermers onderscheiden zich voor wat betreft de maximale impact in Joule die ze kunnen absorberen. Kies de stijlbeschermer die bij jouw specifieke situatie past.

Gaasroosters om mensen en goederen te beschermen

Vaak zijn langere rijen palletstellingen voorzien van doorgangen voor heftrucks of reachtrucks. Naast het feit dat die doorgangen door de stellingen heen voorzien moeten zijn van framebeschermers aan beide zijden van de doorgang, dient er ook rekening gehouden te worden met het doorvallen van goederen die bovenhoofds zijn opgeslagen. Voor het afsluiten van de bovenhoofdse vakken hebben we een diverse oplossingen. Van gaasroosters tot persroosters tot houten vlonders in open of gesloten uitvoering. Afhankelijk van de goederen die u opslaat bieden we een meest passende oplossing.

Advies nodig over veilige stellingen?

Heeft u vragen over de manier waarop u de veiligheid van uw stellingen kunt verbeteren? Neem contact met ons op, we adviseren u graag.

 

Made by NAZZAU Copyright © 2023 Magazijn.nl